Vrijwilligers Elis en Evert de Vries in ’t zonnetje

Elis en Evert de VriesLetterlijk in ’t zonnetje, even op het bankje een praatje met Elis en Evert de Vries uit Elst. “Door onze dochter Amber zijn we bij de Knuffelweide terecht gekomen. Zij was in de zomer van 2014 al regelmatig hier te vinden en wij gingen vaak mee.”

“Behalve nuttig is het ook voor ons eigen plezier dat we op de Knuffelweide helpen.” vertelt Evert; “Gewoon even wat anders aan je hoofd, het is ontspanning naast het werk.” Hij is chauffeur en ‘multifunctioneel medewerker’ zoals hij het zelf noemt bij een transportbedrijf.

Elis werkt als postbezorger en in een borduuratelier. Ze springt in op Knuffelweide bij als ze kan: “Ik ben hier niet op vaste tijden, maar ik vind het heel leuk om te helpen als er activiteiten worden georganiseerd.”

Evert is wat regelmatiger aanwezig. “In de zomer heb ik de zorg voor de kleine volière overgenomen. Doordeweeks ben ik hier twee keer om de vogeltjes verzorgen. Die ‘vogeltjes’ dat zijn: japanse meeuwtjes, mexicaanse roodmussen, kanaries, zebravinken en kwarteltjes. Verder is Evert iedere zaterdagochtend te vinden op de Knuffelweide.

Dierenvrienden zijn ze in het gezin De Vries zeker. Elis: “We hebben al eens konijnen die bij de Knuffelweide waren ‘gedumpt’ tijdelijk opgevangen. Thuis hebben we ook nog cavia’s, parkieten en konijnen.”


Ook interesse om ons een handje te komen helpen?
 > Meer over vrijwilligerswerk

Website door Pixion

Webredactie door Mathilda Klein