Vrijwilliger in ’t zonnetje: Tonny Rebergen

Tonny RebergenTonny is dol op dieren en dat is voor haar een belangrijke reden om te helpen als vrijwilliger op de Knuffelweide. Ze is geboren en getogen in Amerongen. Na een aantal jaren elders gewoond te hebben, is ze weer hier terug. “Mijn zus Joke woont vlakbij en daarom kwam ik hier kort na de opening regelmatig even met haar en kinderen kijken. Zo raakte ik met Anja aan de praat, die me toen vroeg om te komen helpen, en dat doe ik sindsdien graag.”

Op maandagochtend en vrijdagmiddag is ze op de Knuffelweide te vinden. Ze omschrijft haar werk als hokken schoonmaken, koffie zetten, de dieren vertroetelen en een praatje maken met de bezoekers: “Vaak komen er herinneringen boven bij ouderen die De Knuffelweide bezoeken; over de dieren die ze vroeger zelf hadden en bijvoorbeeld over de boerderij waar ze woonden. Leuk om die verhalen te horen en het plezier te zien dat mensen hebben in het vertellen over vroeger.”

Dat Tonny van dieren houdt blijkt uit haar ‘verzameling’ huisdieren: een kat, twee cavia’s en een grasparkiet: “Het liefst zou ik nog meer dieren in huis willen nemen. Gelukkig zijn er op de Knuffelweide ook genoeg dieren om te verzorgen.”


Ook interesse om ons een handje te komen helpen?
 > Meer over vrijwilligerswerk

Website door Pixion

Webredactie door Mathilda Klein