Vrijwilliger in ’t zonnetje: Gerda van Kessel

Oma van KesselGerda van Kessel, de moeder van Anja Brouwer, staat bij velen bekend als ‘Oma’. Door haar dochter betrokken bij de Knuffelweide is ze daar elke donderdagmiddag te vinden. Dan zorgt ze samen met andere aanwezige vrijwilligers dat alles er netjes uitziet en verzorgt de dieren. “Dat is al aardig routine aan het worden.” vertelt ze. “We doen elke keer ons vaste rondje en dan is het zo gedaan.”

“Toen Anja me vertelde over het plan om de Knuffelweide te beginnen, dacht ik ‘dat is een mooi plan’, maar ik had niet durven denken dat het zo geweldig zou uitpakken. Alles wordt goed bijgehouden door de verschillende vrijwilligers. Met name als het mooi weer is het hier heel gezellig met alle aanloop van moeders met kleine kinderen, erg leuk.”

Ze helpt graag op de Knuffelweide, maar heeft daarnaast ook genoeg andere bezigheden. “Eerder tenniste ik graag, maar dat gaat helaas niet meer door problemen met mijn nek. Wel schilder ik nog steeds graag. Ik heb de twee dierenschilderijen die in de Knuffelstee hangen gemaakt. Maar ik schilder ook andere onderwerpen, dat varieert. Verder houd ik van wandelen, we wonen hier in een prachtige omgeving daarvoor.” Huisdieren heeft ze niet. “Dat gaat niet in mijn appartement, maar hier zie ik genoeg dieren!”


Ook interesse om ons een handje te komen helpen?
 > Meer over vrijwilligerswerk

 

 

 

Website door Pixion

Webredactie door Mathilda Klein