Opbrengst collecte Oranje Fonds: € 1284, helft voor Knuffelweide

Combi logo Oranje Fonds en Knuffelweide

Persbericht 5 juni 2015

Knuffelweide Amerongen haalt € 1284 op met Oranje Fonds Collecte
Opbrengst voor Knuffelweide en sociale initiatieven provincie Utrecht

Van 27 april t/m 2 mei 2015 collecteerde De Knuffelweide voor het Oranje Fonds in Amerongen. De Knuffelweide ontvangt € 642. Dat is de helft van het opgehaalde bedrag. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de provincie Utrecht.

Anja Brouwer van De Knuffelweide: “Omdat het Oranjefonds alle onkosten van de collecte – zoals voor de organisatie, het materiaal en geldverkeer – op zich nam, was het voor ons mogelijk te collecteren. Dat kunnen we anders als kleine organisatie niet opbrengen. Ik wil alle gulle gevers in Amerongen hartelijk danken voor hun bijdrage. En, niet in de laatste plaats veel dank aan onze collectanten. Dankzij hun geweldige inzet hebben we € 642 meer in kas voor het onderhoud van De Knuffelweide en de verzorging van onze dieren.”

In totaal haalde het Oranje Fonds bijna een half miljoen euro op met stichtingen en verenigingen in het land. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, is dankbaar voor het opgehaalde bedrag en dat vrijwilligers wilden collecteren: “Door samen met maatschappelijke organisaties te collecteren, ook voor hun eigen doel, wordt ineens heel concreet duidelijk waar geld voor nodig is. En daarnaast worden tegelijkertijd andere sociale initiatieven uit de provincie gesteund. Het mooie is dat er nog veel voordeuren waren waar niemand aanbelde, dus we hopen dat volgend jaar nog meer organisaties mee doen. Zo kunnen we hen heel direct ondersteunen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Deze bijdragen zorgen er voor datmensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Website door Pixion

Webredactie door Mathilda Klein