De beste wensen voor 2017 en terugblik op 2016

Beste donateurs, sponsoren, vrijwilligers en bezoekers,

Héél veel dank voor alle steun die we kregen en het goede werk dat het afgelopen jaar is gedaan! Dankzij jullie kan de Knuffelweide bestaan!

Het jaar eindigde met sluiting door de uitbraak van de vogelgriep. We hopen in 2017 snel weer open te gaan en jullie allen weer te kunnen verwelkomen.

We kijken terug op een prachtig jaar waarin er heel veel moois gebeurde. Hieronder een korte terugblik.

We wensen iedereen een ontzettend goed en knuffelig nieuwjaar!

*******

Terugblik op 2016

Onze dieren
De hoofdrolspelers op de Knuffelweide zijn natuurlijk onze dieren. Nieuwe bewoners waren onder meer geitjes Remi en Ise en varkentje Saartje. Er werden vele dieren geboren en helaas overleden er ook enkele, maar ook dat hoort er bij. Over het algemeen ging erg goed met de dieren het afgelopen jaar.

Bezoekers
In 2016 waren er ongeveer 8.600 bezoeken aan de Knuffelweide, waaronder begin november de 20.000ste sinds de opening op 4 oktober 2014. 

We ontvingen groepen ouderen en kinderen. Zo kwamen onder meer de leerlingen van de inmiddels opgeheven basisschool De Uitkijk Amerongen, kleuters van het Visnet uit Elst, en 12 middelbare scholieren van de Evangelische Hogeschool Amersfoort die half april de handen uit de mouwen kwamen steken op de Knuffelweide.
De D66-fractie van gemeente Heuvelrug kwam in februari op bezoek.

Daarnaast waren er natuurlijk de vele trouwe bezoekers; kinderen met ouders, grootouders, gastouders, leerkrachten en kinderopvangbegeleiders en groepen ouderen met begeleiders.

Enthousiast vrijwilligersteam
Enkele vrijwilligers namen het afgelopen jaar afscheid maar er kwamen ook vele bij; we draaien nu met een mooi en enthousiast team. Daarnaast was de Knuffelweide een geliefde stageplaats, waarvan er af en toe ook nog eentje bleef hangen als vrijwilliger. Onze vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet tijdens een geslaagde vrijwiligersmiddag in mei.

Dank voor alle steun van sponsoren en donateurs
Er meldden zich nieuwe sponsoren en donateurs. Naast de sympathieke statiegeld-actie van AH Leersum, de waardecheque van GoedZo! en verrassende royale gift van Schimmel assurantiën/verzekeringsmaatschappij 1816 ontvingen we nog meer gulle bijdragen. Daar waren we uiteraard heel blij mee. Net zo blij waren we met alle trouwe donateurs en ondernemers die ons ook dit jaar opnieuw steunden!

Vele mooie activiteiten
We startten het jaar in januari met de verkoop van loten. Eind januari was er een sfeervolle lampionnentocht vanaf de Knuffelweide.

Op 11 en 12 maart was de weide dankzij de inzet van velen en het Oranjefonds met de NLdoet-actie weer helemaal klaar voor de lente en zomer.

Half mei verkochten we een kleine 3000 oliebollen, wat een mooie bijdrage leverde aan onze middelen om onze weide in stand te houden.

Er werd geknutseld aan Palmpasenstokken die zaterdag 19 maart werden gebruikt tijdens een Palmpasenoptocht vanaf Elim naar de Knuffelweide. Daarna was het op de woensdag voor Pasen tijd om paashaasjes te knutselen in de Knuffelstee.

Ook de Avondvierdaagse mag niet worden vergeten; ook dit jaar haalde ons wandelteam weer een mooi geldbedrag op. Dat geldt ook voor onze collectanten die namens het Oranjefonds langs de deuren gingen.

In augustus was de Knuffelweide te bewonderen met een prachtige knuffelbeer tijdens het bloemencorso in Leersum, wat resulteerde in een mooie vierde plaats.

We waren in het voorjaar vertegenwoordigd op de markt van kinderdagverblijf en BSO De Bosuil en in de herfst op die van het Utrechts Landschap.

Website door Pixion

Webredactie door Mathilda Klein